3-D Managers Effectiviteit

3D managerseffectiviteit training Reddin

3-D Managers Effectiviteit is een training van een week. De deelnemers bereiden zich voor op de training door kennis te nemen van de 3-D Management Theorie en door een aantal tests, oefeningen en cases te maken. Het programma van de 3-D Managers Effectiviteit Training is intensief en gebaseerd op Action Learning. De deelnemers worden in teams van gemiddeld zes personen ingedeeld. Deze teams krijgen vraagstukken voorgelegd op de gebieden van leidinggeven, samenwerken en doelstellingen formuleren en realiseren. Zij lossen deze vraagstukken op in hun teamkamer, waarna de resultaten in de plenaire zaal worden vergeleken en besproken. Het programma start op zondagmiddag om 17.15 uur en eindigt op vrijdagmiddag om 13.00 uur.

Na een half jaar wordt een extra dag (‘terugkomdag’) georganiseerd waarin de voornemens, die elke deelnemer heeft geformuleerd, worden geëvalueerd. Is het managen effectiever geworden naar aanleiding van de training? Wat heeft de management effectiviteit vooral beïnvloed? We bespreken en simuleren praktijkcases van deelnemers om ervan te leren. In de tussenliggende periode kan gebruik worden gemaakt van een coachgesprek.

Doelen training Management Effectiviteit

In de training Managers Effectiviteit bekijken we de basisstijlen van leiderschap en de effectieve en minder effectieve vormen hiervan. Is een manager taakgericht of juist relatiegericht? Wanneer werkt de ene stijl beter dan de andere? Hoe stem je de vorm van leidinggeven af op de persoon, het team of het project dat je leidt? In de training 3-D Managers Effectiviteit leren we om situaties snel en accuraat in te schatten. Daarnaast geven we handvatten om het gedrag van jezelf en anderen effectief te beoordelen én aan te passen aan de situatie. Ook worden processen gerelateerd aan effectiviteit. Dit alles bekijken we vanuit de Reddin 3-D theorie.

Deelnemers aan 3-D Managers Effectiviteit Training

Aan de 3-D Managers Effectiviteit Training nemen managers deel van hbo-/academisch- niveau (door opleiding of ervaring verkregen). Elk team kent een grote variëteit aan organisaties en aard van functies die de managers vervullen. De deelnemers bepalen voor een groot deel zelf het succes van de training door hun voorbereiding, participatie, openheid en oprechtheid.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving (pdf-bestand) van 3-D Managers Effectiviteit.