Over ons

Reddin is een internationale organisatie van management-consultants en trainers. De organisatie is opgericht door professor dr. William James (Bill) Reddin, die als hoogleraar aan de universiteit van New Brunswick, Canada, de befaamde “3-D Management Theorie” heeft ontwikkeld. In deze theorie wordt inzichtelijk gemaakt hoe de effectiviteit van managers en organisaties tot stand komt. Daarna werd een methode ontwikkeld om de effectiviteit van managers en organisaties te verbeteren. Deze “Reddin Methode” is sindsdien met veel succes wereldwijd toegepast in talloze ondernemingen.

Reddin is in Nederland al meer dan 30 jaar actief. Een team van ervaren trainers/adviseurs draagt de Reddin Methode over aan managers en consultants en ondersteunt de organisatie bij de implementatie van de methode.

Over Bill Reddin
Prof. Dr. William James (Bill) Reddin (1930-1999) wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande gedragswetenschappers uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Hij ontwikkelde de befaamde 3-D Management Theorie en werd daarmee de grondlegger van de alombekende theorie over Situationeel Management.

Na een MBA aan de Harvard Business School, deed hij een promotie onderzoek aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT). Later werd hij hoogleraar en decaan aan de University of New Brunswick Business School in Canada. In 1974 verliet hij de universiteit om zijn actiegerichte theorieen in de praktijk te brengen en zette zijn eigen training- en adviesbureau op.

Wikipedia
In december 2010 heeft Wikipedia een artikel geaccepteerd en gepubliceerd over het leven en werk van Bill Reddin. Klik hier om het artikel te bekijken.